Információk, érdekességek

Nagyműtéttel kezd a miniszter

2006. június 16.

Harmadolják az Egészségügyi Minisztériumot – Megszüntetik az országos intézeteket.


Kemény lépésekre számíthat az egészségügyi ágazat a közeljövőben. Molnár Lajos nemcsak a minisztérium létszámát harmadolja meg – a 340 főnyi apparátusból száznak kötnek útilaput a talpára –, de hozzányúl az országos egészségügyi intézetekhez is.


Az ÁNTSZ privatizációja okolható a vízjárványért?

2006. június 16.

A Nemzeti Egészségügyi Kerekasztal visszavárja üléseire a kormánypártok két éve távol maradó képviselőit.
Aligha dönthető el egy a rendelőbe bekopogó betegről ránézésre, vajon indokoltan kereste-e fel orvosát. Az orvosi ellátórendszer felesleges és túlzottan gyakori igénybevételét csak akkor lehet objektíven megítélni, és ennek megfelelően korlátozni, ha a rendszerben ma működő kényszereket (pl. a limitált gyógyszerrendelést, szakorvosi beutalók, javaslatok beszerzését) a döntéshozók kiiktatják. Többek között ezt állapították meg a Nemzeti Egészségügyi Kerekasztal soros ülésén, melyen az eddig megismert, az egészségügyi reformmal kapcsolatos terveket tekintették át. Szintén az egészségpolitika, sőt ezen keresztül a kormány és a parlament intézkedéseire van szükség ahhoz is, hogy a „lakosság mentális és szociális helyzete rendezett legyen", ne az egészségügyi intézményeken csapódjon le számos társadalmi probléma.

Hetvenmilliárdot spórolnának

2006. június 12.

A hatályos jogszabály szerint június elsején kellett volna kihirdetni az év közepétől hatályos új gyógyszerárakat, de a patikákba még nem érkezett meg a megváltozott tb-lista. Ha a  gyártók a fix összeggel támogatott gyógyszercsoportokban a referenciatermékeknél 20 százalékkal drágább orvosságaik árát nem csökkentik ez alá, termékük július 1-jétől lekerül a tb-listáról. Ez körülbelül kétszáz gyógyszert érint.

Gyógyszerész vádol gyógyszerészt

2006. június 08.

Fegyelmi tárgyalást kezdtek tegnap a szegedi Sas patika ellen. A Magyar Gyógyszerész Kamara etikai és fegyelmi bizottságának Csongrád megyei szervezetéhez az országos etikai bizottság elnöke nyújtott be panaszt.

Vegyél almát automatából!

2006. június 06.

Almaautomatát helyeztek üzembe egy debreceni iskolában. A diákok húsz forintért juthatnak egy darab almához. Már az első napon nagy sikere volt, 80 kiló alma fogyott el.
További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...210211212...217