Információk, érdekességek

Még nem döntöttek a vizit- és receptdíjról

2006. június 02.

A vizit- és receptdíjról még nem született döntés, közölte az egészségügyi miniszterjelölt. Molnár Lajos úgy fogalmazott, egy új egészségügyi rendszert kell létrehozni, ennek a rendszernek akár eleme is lehet a vizitdíj, de azt előre kiemelni nem célszerű. Vindish Judit kérdezte Molnár Lajost.

Törölte a minisztérium a kórházi kölcsönt

2006. május 18.

Vissza nem térítendő támogatássá minősítette a szaktárca a nyolcvanmilliós adósságrendezési hitelt.
 
Háromszázötven millió forinttal csökkentette tavaly adósságállományát a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház, amely teljesítette az adósságkonszolidációs tervet is, így vissza nem térítendő támogatássá minősítette az egészségügyi minisztérium a két éve az adósságrendezéshez nyújtott 810 millió forintos összeget. (Az utóbbi tényről szóló írásos tájékoztatót éppen tegnap kapta meg az intézmény vezetője). Mindezt a kórház névadója, Szent Pantaleon emlékére rendezett ünnepségen jelentette be a főigazgató, dr. Máté-Kasza László.

Hat lövés dördült a békéscsabai kórházban

2006. május 18.

Verekedés, majd lövöldözés támadt a békéscsabai kórházban, a személyes konfliktus felbolygatta az intézményt.
 
Kedd délután összesen hat lövés dördült el a békéscsabai Réthy Pál Kórház traumatológiai osztályának előterében: egy férfi gázpisztolyból adott le lövéseket egyik ismerősére. Amint kiderült, a kórházban egy korábbra visszanyúló konfliktus végkifejletének lehettek szemtanúi a jelenlévő betegek.

Elvetették a recept - és vizitdíjat?

2006. május 17.

Nem kerül be a kormányprogramba a recept- és vizitdíj bevezetése. 
Ötszázmilliárd forint fejlesztési forrás áll az Új Magyarország programban az egészségügy átalakítására - mondta Rácz Jenő egészségügyi miniszter a Világgazdaság című napilap hagyományos konferenciáján.

Bizonytalan biztosító, biztos reform

2006. május 15.

Teljes az egyetértés a pártok és az egészségügy szakmai szervezetei között abban, hogy szükség van az ágazat sürgős átalakítására. A több évtizede kialakított intézményrendszer ugyanis ma már nem felel meg sem az orvosi szakma, sem a betegek elvárásainak, fenntartását nem fedezi az egészségbiztosítási alap (ea) költségvetése.
További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...209210211...215