Információk, érdekességek

Kismamanapló: pocaktesó kopogtat

2007. április 26.

Bár a kistestvér gondolata a szülés után alig néhány héttel megkísértett, a józan ész gyõzött a vágyak felett. Magam egyke vagyok, életem párja úgyszintén, és mivel gyerekként mindketten vágyakoztunk testvérre, nem is volt kérdés, hogy érkezik még utánpótlás.

 

Abban nem értettünk teljesen egyet, hogy mikor: férjem a sok mindent magában foglaló „néhány évre” szavazott, én a „legfeljebb kettõhöz” kötöttem magam. Így aztán – kiindulva korábbi tapasztalatainkból, melyek szerint öt-hat hónap próbálkozás legalább kell a sikerhez, valamint figyelembe véve a szülés után rendetlenkedõ, és teljesen kiszámíthatatlan ciklusomat – amint kisfiunk tíz hónapos lett, újra bejelentkeztünk az orvoshoz. A gyógyszert javasolt, mondván, a szervezetem jelzései arra utalnak, hogy egyelõre nem tudok teherbe esni.


Szép vagy mami!

2007. április 16.

Anyuka vagy? Otthon vagy? Vagy a munkahelyed és az óvoda között ingázol? Jó lenne, ha egy kicsit Te is lehetnél végre a középpontban? 


Itt az alkalom: június 9-én Ki a legvonzóbb Anyuka? elnevezésû Mama-szépségversenyt rendezünk a természetes szépség jegyében!


Miért ne próbálnád meg? Annyi helyen megálltad már a helyed, ez is menni fog!


Mert mi nem felejtettük el, hogy az Anyuka is NÕ! De még milyen! Kívül-belül nõ!


Ez a nap öröm a Mamánk és öröm a Gyerekeknek is.


Krémes kalandjaink

2007. április 14.

Ha az embernek gyerekei vannak, minimális lelkiismeret-furdalással lehet megvásárolni – és ezt követõen kipróbálni – számtalan kozmetikai terméket. Mielõtt a fiúk megszülettek, azt gondoltam, kizárólag a babáknak kitalált kencék alkalmasak az érzékeny bébibõr ápolására, és minden más, amire nincs ráírva a baba szó, akár káros is lehet.

 

Szerencsére tévedtem.


Kolosztrum: élet, erõ egészség

2007. április 07.

A „tej élet, erõ, egészség” mondást gyermekkora óta ismeri mindenki. Kevésbé ismert azonban az, hogy az elõtejre, vagy latin nevén kolosztrumra még inkább igaz az élettel, erõvel és egészséggel történõ azonosítás. Az újszülöttek számára elengedhetetlen, hogy ezt megkapják, hiszen az elsõ napokban kiválasztott tej különösen gazdag immunanyagokban, enzimekben, növekedési faktorokban és vitaminokban. 

A "tej élet, erõ, egészség" mondást gyermekkora óta ismeri mindenki. Kevésbé ismert azonban az, hogy az elõtejre, vagy latin nevén kolosztrumra még inkább igaz az élettel, erõvel és egészséggel történõ azonosítás.


„Csukamájolaj” a gyermekdiabétesz ellen

2007. április 05.

Norvégiában, ahol a tõkehalmájolaj (korábban Magyarországon csukamájolajnak nevezték) fontos vitaminforrásnak számít, Dr.Lars C. Stene és munkatársai kimutatták: a tõkehalmáj olaj 26 százalékkal csökkenti az 1-es típusú diabétesz kifejlõdését.

 

Kutatásaikat az American Journal of Clinical Nutrition 2006. novemberi számában közölték. Megvizsgálták, hogy 545 gyermekkori diabéteszes és 1668 kontrollszemély milyen arányban kapott elsõ életévben, illetve anyáik a terhesség alatt tõkehalmájolajat vagy D/vitamint.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...279280281...286