Információk, érdekességek
Gyümölcslé a konyhából
2007. július 11.
Tény, hogy sokkal egyszerûbb a polcról leemelni a gyümölcs- és zöldségleveket, aki azonban már próbálta otthon készíteni ezeket, egyetért azzal, hogy a különbség feltétlenül megér egy kis energiát.
Az otthon készített levek nemcsak sokkal finomabbak, hanem lényegesen egészségesebbek is: nem tartalmaznak cukrot, tartósítószert, mesterséges színezéket, állományjavítót. Magas a vitamin- és ásványianyag-tartalmuk, a bennük lévõ rostok jótékony hatással vannak az emésztésre.
A frissen facsart gyümölcs- és zöldséglé elkészítéséhez nem kell más, csak egy jó gyümölcscentrifuga, egy adag elhatározás, ami a gép elmosogatásához szükségeltetik, és persze a válogatott alapanyag. Nem véletlen, hogy mind népszerûbbek a biotermékek: akinek nincs lehetõsége saját kertjébõl szüretelni, és igazán jót akar a szervezetének, esetleg méregteleníteni is szeretne, olyan alapanyagot választ, amely nem találkozott növényvédõszerekkel, a földjét pedig nem tömték meg mûtrágyával.
Sietõs diéta
2007. június 28.
Kicsit szûk a kosztüm, miközben egy hét múlva esküvõre vagy hivatalos? Osztálytalálkozó közeledik, de feszélyez az utolsó találkozás óta felszedett öt kiló? Esetleg last minute nyaralásra fizettél be, és nem tetszel magadnak a tükörben? A gyors fogyás gondolata ilyenkor igazán csábító, de nem árt az óvatosság, hiszen a szervezet könnyen megbosszulja, ha sanyargatják.Sietõs diéta
2007. június 18.
Kicsit szûk a kosztüm, miközben egy hét múlva esküvõre vagy hivatalos? Osztálytalálkozó közeledik, de feszélyez az utolsó találkozás óta felszedett öt kiló? Esetleg last minute nyaralásra fizettél be, és nem tetszel magadnak a tükörben? A gyors fogyás gondolata ilyenkor igazán csábító, de nem árt az óvatosság, hiszen a szervezet könnyen megbosszulja, ha sanyargatják.
Fontos leszögezni: a gyors fogyókúra nem jó. Nem tesz jót a szervezetnek és zömmel nem is hatásos hosszú távon, a leadott kilók kis idõ múltán kamatostul térnek vissza. Aki súlytöbblettõl szeretne megszabadulni, válassza inkább a hosszú távon ható, heti fél kilogramm fogyást eredményezõ, 1200–1500 kalóriás diétát.
Málnaecetes kecskesajt saláta
2007. június 16.
Bátran állíthatjuk, Magos Zoltán már-már a TV Paprika házi „olasz-szakértõje”. 2004 óta a csatorna állandó mûsorvezetõje, s azóta nem egyszer bizonyította: szereti a kihívásokat, és nemcsak a konyhában, de a mindennapokban is!
Szakácsmûvészetében nyomot hagyott az a kilenc év, melyet Rómában töltött, mint a magyar nagykövetség chefje. Ismeri és szívesen használja a mediterrán konyha alapanyagait, fûszereit, és ezeket nagy kreativitással kombinálja a klasszikus ételek elkészítésében.
Gyümölcslé a konyhából
2007. június 13.
Tény, hogy sokkal egyszerûbb a polcról leemelni a gyümölcs- és zöldségleveket, aki azonban már próbálta otthon készíteni ezeket, egyetért azzal, hogy a különbség feltétlenül megér egy kis energiát.
Az otthon készített levek nemcsak sokkal finomabbak, hanem lényegesen egészségesebbek is: nem tartalmaznak cukrot, tartósítószert, mesterséges színezéket, állományjavítót. Magas a vitamin- és ásványianyag-tartalmuk, a bennük lévõ rostok jótékony hatással vannak az emésztésre.
A frissen facsart gyümölcs- és zöldséglé elkészítéséhez nem kell más, csak egy jó gyümölcscentrifuga, egy adag elhatározás, ami a gép elmosogatásához szükségeltetik, és persze a válogatott alapanyag. Nem véletlen, hogy mind népszerûbbek a biotermékek: akinek nincs lehetõsége saját kertjébõl szüretelni, és igazán jót akar a szervezetének, esetleg méregteleníteni is szeretne, olyan alapanyagot választ, amely nem találkozott növényvédõszerekkel, a földjét pedig nem tömték meg mûtrágyával.
További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...265266267...287