Információk, érdekességek

Orvosok számítógéppel

2008. május 01.

Az európai általános orvosok 87 százaléka használ számítógépet és 48 százalékuk rendelkezik szélessávú internet-hozzáféréssel, derült ki az Európai Bizottság megrendelésére készült felmérésbõl.

Náthavírus vitte a normál gént

2008. április 30.

A közönséges náthavírussal juttatták a páciensek szemébe a sérült gén normál változatát.

 

Négy páciensnél volt sikeres az a génterápiás eljárás, mely egy ritkán elõforduló, örökölt vakságon segíthet. A csaknem vak emberek látása javult - jelentette be két, egymástól független orvoscsoport egy floridai konferencián, valamint a New England Journal of Medicine szaklapban.


Figyelem! Kullancs­­támadás...

2008. április 29.

Itt a tavasz, és egyre többen igyekszünk a szabadban kikapcsolódni. A kirándulásra, túrázásra, sportolásra hazánkban rengeteg, kitûnõ lehetõség adódik, de a nemkívánatos veszélyekkel is számolni kell.

A kullancsok számos betegség hordozójaként jelentenek fenyegetést a szabadban tartózkodókra, kirándulókra. Magyarország erdõs, ligetes területein a kullancsveszély az elmúlt években növekedett. A korábbi évek adataiból kiderül továbbá, hogy hazánkban is gyakoribbá vált a kertes házak udvarán történt kullancscsípés.


Gondok a serdülõvel

2008. április 28.

A sokszor nem könnyû szülõi munkához kívánunk most néhány jó tanáccsal szolgálni.


A szülõ egyik fõ feladata abban áll, hogy amikor gyermeke serdülõkorba jut, még a korábbiaknál is jobban figyeljen rá, valamint saját nevelési elveit, módszereit is revideálja. Rendszeresen hallgassa meg csemetéjét, igyekezzék megérteni gondolkodásmódját, de magyarázza el azt is, mit vár el tõle, milyen kötelezettségeket ró rá, miféle szabályok betartását tartja számára kötelezõ érvényûnek. Ehhez a sokszor nem könnyû szülõi munkához kívánunk most néhány jó tanáccsal szolgálni.


Marihuánaszûrés gimnazistáknak

2008. április 28.

A klasszikus szûrõvizsgálatok mellett marihuánatesztet is kipróbálhatnak az orosházi egészségnap résztvevõi.


Szombaton délelõtt az orosházi Táncsics Mihály Gimnázium fennállásának 75. évfordulóját köszöntõ programsorozat keretében egészségnapot szerveznek a Békés megyei városban, amelyen a fiatalok a vércukor- és koleszterinszintjük ellenõriztetésén túl vérnyomásukat, kondíciójukat is kontrolláltathatják.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...397398399...450