Információk, érdekességek

Szeptemberi óraállítás

2006. augusztus 25.

Az ősz kezdete a gyermekes családok életében egyben az iskolakezdés időszakát is jelenti.


A nyár végén folyamatosan beszerzett füzetek, tollak, egyéb felszerelések mellett fontos, hogy az újdonsült kisdiákot, vagy épp az iskolapadba visszatérő tanulót lélekben is felkészítsük a rá váró olyan embert próbáló feladatokra is, mint amilyen például a kora reggeli kelés.


A nyári szünetben a gyermekek rendszerint később kerülnek ágyba, s így reggelenként tovább is alszanak, mint az év többi napján. A University of Florida kutatói szerint azonban ezt a folyamatot az ősz elérkeztével egyáltalán nem egyszerű a megszokott kerékvágásba terelni.


Egy falatot még a mama kedvéért!

2006. augusztus 21.

Az evéssel gyakran van gondunk. Sok szülő, de különösen nagyszülő a gyermek súlynövekedését tekinti a fejlődés legfontosabb mutatójának. Elszomorodnak, ha gyermekük nem hízik annyira, mint szeretnék, és igyekeznek elkövetni mindent - néha túl sokat is - a gyorsabb gyarapodás érdekében. Pedig vigyázni kell: az elhízás alapjait ebben az életkorban lehet lerakni! 


Igaz ugyan, hogy sajnos egyre több a túlsúlyos gyermek is, de sok családban jelent napi problémát az étvágytalan, sovány, vagy legalábbis annak tartott gyermek.


Egyszerű módszer a csecsemőkori vashiány megelőzésére

2006. augusztus 15.

Meghökkentően egyszerű módszert javasol egy amerikai kutatócsoport az újszülöttek és csecsemők vashiányának megelőzésére. A tudósok azt javasolják, hogy a köldökzsinórt a baba születése után csak mintegy két perccel fogják le.

 

A vas az emberi szervezetben többek között a vörösvértestek hemoglobinjának előállításához szükséges. A vashiány olyan hiánybetegség, ami egyaránt sújtja a fejlett és a fejlődő országokat is, ez utóbbiakban gyakori, hogy a vashiányos vérszegénység már féléves korban megjelenik. A Kaliforniai Egyetem kutatói úgy vélik, hogy a köldökzsinór késleltetett átvágásával elkerülhető a betegség.


Világhét az anyatejes táplálásért

2006. augusztus 03.

Augusztus elseje a szoptatás világnapja, melyet az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és a World Alliance of Breastfeeding Action (WABA) jelölt ki. Ezekben a napokban világszerte számos szervezet és szakember hívja fel a társadalom figyelmét az anyatejjel táplálás jelentőségére. A Magyar Védőnők Egyesülete tegnap Természetesen anyatejjel címmel rendezett konferenciát, két jelentős hazai szervezet, a La Leche Liga és a Szoptatásért Magyar Egyesület már a múlt hét végén margitszigeti sétát szervezett a szoptatásért.

A bio gyermekétkeztetés anomáliái

2006. július 25.

Bár a biokultúra igen sokat fejlődött az elmúlt egy évben, mégis igen sok a félreértelmezés és a rosszul rögzített információ ezzel kapcsolatban társadalmunkban.

 

Lassan hozzászokunk ahhoz, hogy minden hónapban több magánóvoda, iskola érdeklődik ebédkiszállításunk iránt, amint azonban meghallják, hogy szolgáltatásunk mennyibe kerül, legtöbben meghátrálnak. Nincs erre ennyi pénzünk, halljuk az egyre ismétlődő választ.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...283284285...286