Információk, érdekességek

Egy év alatt piacra kerülhetnek bizonyos új gyógyszerek

2006. április 13.

Brüsszel úgy döntött, hogy felgyorsítja a forgalmazási engedély kibocsátását azoknak a gyógyszer-készítményeknek az esetében, amelyek szükségesek lehetnek a sürgősségi betegellátásban egy esetleges bioterrorista támadás vagy madárinfluenza-járvány kitörése után.

Érdemes összevetni a gyógyszerek árát

2006. április 13.

Talán csak a gyógyszerek árára érzékenyebb a lakosság, mint az alapvető élelmiszerekére.

 

Ma már azonban a gyógyszerek árát is érdemes alaposabban szemügyre venni. Higgyék el, meglepő eredményekre juthatunk!


Járványt okozhat az orvoshiány

2006. április 11.

Az orvosok, nővérek és szülésznők hiánya számos országot tesz kiszolgáltatottá az új globális betegségek kitörésével és elterjedésével szemben - szögezi le az Egészségügyi Világszervezet (WHO) éves jelentése.

Bizalom nélkül nincs új gyógyszer

2006. március 28.

Ha megrendül a bizalom a gyógyszervizsgálatokban, és nem jelentkeznek önkéntesek az új molekulák teszteléséhez, nem lesznek új orvosságok.


Gondot okozhat a gyógyszergyáraknak, ha a tragikus brit vizsgálat elrettenti az önkénteseket. Magyarországon évente több mint ezer egészséges ember vállalja a kísérleti alany szerepét. Egyelőre nem csökken a számuk.


Pezseg vagy nem pezseg, ezt itt a kérdés

2006. március 28.

Igen komoly jelentősége van annak, hogy egy gyógyszergyár tablettás, pezsgős, drazsés vagy szirupos változatban hozza-e forgalomba valamely készítményét. A különböző formákhoz ugyanis más-más hatékonysági hiedelem társul, s bizony így a formának a forgalomra is nagy hatása lehet.
További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...222223224...226