Információk, érdekességek
A Magyar Egészségügy Napja
2007. július 01.
július 1-jén
- "...a saját egészségünk mindig zöldebb?"
Tudták-e, hogy július 1-je is a jeles napok közé tartozik?
1818-ban ezen a napon született Semmelweis Ignác, ezért lett a Magyar Egészségügy Napja. Az ünneplés azonban eddig elmaradt, igaz, az egészségünk - felmérések szerint - erre nem is ad okot. Most azonban valami azonban elkezdõdött...
A születésnap pszichológiája
2007. június 19.
"Jaj, mindjárt itt a születésnapom... Ez teljesen kiborít...! Kell ez nekem? Miért kéne megünnepelni, hogy egy évvel öregebb lettem...?"
Sokunkban felmerülnek ilyen kérdések a születésnapunk közeledtével...
Vajon létezik, hogy jót tesz az ünneplés? És milyen hangulatok, tényezõk húzódhatnak meg annak hátterében, ha mi köszöntünk másokat? Lássuk, mit mond a pszichológus!
A szupernagyi
2007. május 08.
Május elsõ vasárnapja az anyák ünnepe.
Anyáké, nagyanyáké, dédanyáké...Csak róluk kevesebb szó esik ilyenkor. Pedig õk is anyukák!
Ráadásul nagymamának (netalán dédnagymamának) lenni egyáltalán nem könnyû feladat!
Napjainkban bölcsebbnél-bölcsebb útmutatásokat olvashatunk arról, hogyan váljék valakibõl jó anya, míg az ideális nagymama-kép megrajzolása valahogy háttérbe szorul. Ezen próbálunk most segíteni: néhány jó tanáccsal, hogy minden nagymamából az unkák kedvenc szupernagyija" le hessen!
Asztma Világnap május 1-jén
2007. május 01.
Ismét megrendezésre kerül az Asztma Világnapja, mint tíz éve minden május elsõ keddjén!
A szervezõk célja, hogy felhívják a figyelmet e krónikus betegségre és elérjék e kór hatékony kezelését világszerte
Az ide év szlogenje: "Az asztma kontrolálható"!
Az asztma korunk egyik népbetegsége. Világszerte 300 millió embert érint, Magyarországon 2005-ben 196 ezer asztmás beteget tartottak nyilván a tüdõgondozói hálózatban, és évente 8 000 új esetet regisztrálnak. Az eddigi tendenciák alapján kijelenthetõ, hogy az asztmás betegek aránya évtizedenként 50 %-kal nõ.
Az OÉTI kutatóorvosával beszélgettünk...
2007. április 08.
Húsvét tájékán a legtöbben valamilyen sonkát tesznek az ünnepi asztalra. A hagyományos étel - amellett, hogy finom – megfelelõ mennyiségben és arányban fogyasztva egészséges is, ha megbízható forrásból szerezzük be. A húsok-húskészítmények élettani hatásáról valamint azok biztonságosságáról Dr. Péter Szabolccsal, az Országos Élelmiszerbiztonsági és Táplálkozástudományi Intézet kutatóorvosával beszélgettünk.További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...565758...61