Információk, érdekességek

Piros erecskék az arcon

2009. március 05.

Az arcon felbukkanó piros hajszálerecskék speciális kozmetikával - megfelelõ árnyalatú korrektorral, alapzóval, púderrel, pirosítóval - kitûnõen kendõzhetõek. Ha végleg megszabadulna tõlük, konzultáljon bõrgyógyásszal, aki lézeres kezeléssel eltüntetheti a nemkívánatos foltocskákat.

Sokakat zavarnak a szétágazó piros erecskék az arcon. Ez kezdetben valóban csak kozmetikai probléma, és a vérerek falának és a kötõszövetnek a gyengeségével, rugalmatlanságával magyarázható.


Segíthet az állatterápia

2009. március 03.

Lassan Magyarországon is elfogadottá válik, hogy vakvezetõ, mozgássérült-segítõ, esetleg mentõkutyák is dolgoznak körülöttünk.

 

 

A terápiás állatokról azonban még keveset hallani. Pedig kicsit másképpen, de õk is életet mentenek: pszichiátriai betegekét, sérült gyermekekét, idõsekét. Elõbb a tapasztalat, majd a vizsgálatok is bebizonyították, hogy a velük való foglalkozás többek között csökkenti a feszültséget, a szívinfarktus veszélyét, erõsíti az immunrendszert, jelenlétük mozgásra és kapcsolatteremtésre sarkall, egyszóval javítja az élet minõségét.


Igya, aki szereti!

2009. február 28.

A zöld tea legfontosabb hatóanyagai nem javították a koszorúér-betegség kockázati tényezõit.

 

 

A zöld tea legfontosabb hatóanyagai nem javították a koszorúér-betegség kockázati tényezõit, de ez semmit nem von le a teázás élvezeti értékébõl. A fontos kérdéssel foglalkozó nemzetközi vizsgálat eredményeit a Journal of Nutrition közölte.


A harag valóban ölhet

2009. február 26.

A harag és más erõs érzelmek potenciálisan halálos szívritmuszavart válthatnak ki az arra érzékeny embereknél.

 

 

Korábbi tanulmányok megmutatták már, hogy a földrengés, háború vagy akár a futball-világbajnokság elvesztése megemeli a hirtelen szívleállás miatti halálozási arányt.


Szõrbajok

2009. február 22.

Mind a régi, mind az új kor ideája a szép sima bõrû - és szõrtelen - nõ...

 

 

... Érthetõ hát, hogy a nõk egy része többé-kevésbé igazi tragédiának éli meg, ha túl sok rajta a szõr. Pedig még az is lehet, hogy téved.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...183184185...221