Információk, érdekességek

Hússal küzdjünk az izomért?

2008. április 03.

Az idõsödõ hölgyeknek nagyobb mennyiségû fehérjét kellene fogyasztani, hogy izmaikat megõrizzék öreg napjaikra.

A Washingtoni Orvostudományi Egyetem és a Nottinghami Egyetem kutatói jutottak erre a felfedezésre, miután megfigyelték, hogy a 65 év feletti nõk, koruk elõrehaladtával nehezebben építik újra a természetesen elveszített izomzatot.


Mozgás és gyermeklélek

2008. április 02.

A gyermek a rendszeres testmozgással rengeteg energiát és feszültséget vezethet le. Kiegyensúlyozottabbá válik általa, szorongásai, agresszivitása csökken, illetve mederbe kerül, s kamaszkorában kisebb eséllyel nyúl cigarettához, alkoholhoz, droghoz.

Miért nem reumás a mókus?

2008. március 30.

A gluténmentes vegán diéta segíthet legyõzni a rheumatoid arthritist.


A vegán életmód egyben filozófia és életstílus, melynek célja mindennemû állati eredetû termék mellõzése az étkezésbõl, ruházkodásból illetve az egyéb fogyasztási cikkekbõl. A vegán diéta a vegetáriánus étrend egy vállfaja, amiben a hús mellett minden egyéb állati eredetû összetevõt is kerülnek (pl.: tej, tejtermékek, tojás), régóta ismert jótékony hatásáról egyéb betegségekben. A vastagbélrák, szívinfarktus, magas koleszterin szint, magasvérnyomás, prosztatarák és stroke esetében már korábban is felismerték ezen étrend kockázatcsökkentõ hatását. Bár a vegán étrend szegény kalciumban, jódban, B12 és D vitaminokban, ezek táplálékkiegészítõkkel pótolhatók.


Toleráns feministák

2008. március 30.

A feministák sokkal elnézõbbek a túlságosan sovány vagy kövér nõkkel szemben.


A Body Image címû folyóirat cikkében a kutatók azt állítják, hogy az eredmények bizonyítják, a feminista nõk elvetik azt a nézetet, hogy a gyengébb nem képviselõinek feltétlenül cérnavékonynak kell lenniük. Ez az a felfogás, amely – fõként a fiatalabb korosztály körében – táplálkozási zavarokhoz vezethet.


Nem rákos, csak terhes

2008. március 29.

A brit Susan Tollefsen 57 évesen adott életet elsõ gyerekének.


Susan Tollefsent petefészekrák gyanújával küldték kivizsgálásra, mivel egyre nagyobb lett a hasa. Az ötvenes éveinek vége felé járó nõ megdöbbent, amikor az orvos a vizsgálat után gratulált 30 hetes terhességéhez.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...403404405...451