Információk, érdekességek

Légy igazi nő!

2022. január 21.

Manapság válságban vagyunk a nemi szerepekkel. Egyre több nőies férfi és férfias nő van. Ennek sok oka lehet, de akkor tudhatjuk leginkább, hova tegyük ezt a dolgot, ha tudjuk, mihez tartsuk magunkat.  

A médiából jövő nőideál (akár külsőleg, akár belsőleg is nézzük azt) nem igazán azonosulásra méltó.

Tegyük ezt rendbe, és válaszoljunk arra az ősi kérdésre, hogy milyen is az ideális nő?

A rossznyelvek szerint három helyen méretődik meg egy nő. Az életben, a konyhában, és az ágyban. Az életben érdekes személyiség, a konyhában virtuóz, és az ágyban fantáziadús. Ha ez nem egészen van is így, azért van ennek a mondatnak igazságtartalma. Nézzük tehát sorban a vonzósághoz elengedhetetlen dolgokat!

 A jókedv…

Vannak hobbijaid, vagy maga alá gyűr az élet, és reggeltől estig csak a munka van? Az életöröm az igazán vonzó dolog! Ne felejtkezz el a lelked ápolásáról, hiszen ha az rendben van, bármire képes vagy. Ehhez pedig az kell, hogy vállalj felelősséget a jókedvedért! Keresd meg, mi az, amivel szeretsz foglalkozni, és tedd azt napi rendszerességgel! Néha ülj be egy kávéházba egy finom kávéra, vagy trécselni a barátnőkkel, végy egy jó könyvet, és amint időd engedi, olvass!
Mosolyogj! Ne csak a száddal, a szemeddel is! Nézz nyílt tekintettel a világba, légy kíváncsi, annyi, de annyi érdekes felfedeznivaló van! Egy mosolygó piros alma – típusú nőnél nincs szebb! (Ez pedig kortól, testalkattól, arcvonásoktól független dolog!)

Az igényesség…

Ne hagyd el magad! Minden nő szép a maga módján. Sminkelj picit (akár minden nap), keresd meg azt a stílust mind öltözékben, mind sminkben és hajviseletben, ami a legjobban áll neked! Tornázz, amennyire lehet, ezáltal őrizd meg a bőröd feszességét.
Persze otthon nem (feltétlenül) kell tűsarkúban mosogatni (bár hetente egyszer az is beleférhet, főleg, ha a párod épp otthon van), de a szakadt, gyűrött pólót cseréld igényes, egyszerű, kényelmes ruhára. Ugyanez igaz a hálóöltözékre is, a fehérneműre is.

Egy igényes nő miden fehérneműje szép!

Az igényességben természetesen a mértékletesség is döntő fontosságú.
Alapszabály: ha vonzó szeretnél lenni, legfeljebb egy dolgot emelj ki magadon. Vagy a dekoltázsodat, vagy a lábadat, vagy az arcodat. (Tehát vagy mélyen kivágott felső, vagy miniszoknya, vagy erős smink.) A harisnyatartót (ha van) pedig csak otthon, a párodnak mutogasd. Ne feledd: nem az a cél, hogy kihívó legyél, hanem az, hogy a picit fűszeres, pikáns, érdekes oldaladat mutasd meg.
Másik alapszabály: a hajad, a körmöd mindig legyen rendezett és tiszta.
Kell, hogy legyen jó illatod is. Nem feltétlenül parfüm, elég az ápoltságot jelentő szappanillat, vagy a kedvenc öblítőd illata is. (Itt külön felhívnám a figyelmedet a szád illatára. Ha gondod van vele, fordulj orvoshoz!)

Az érdekesség…

Képezd magad, légy kíváncsi a világra. Légy jó társalkodó, légy tájékozott. Persze nem kell doktori címet szerezni aktuálpolitikából, sőt. De tudj miről beszélgetni, és lehetőleg ne a műköröm legyen a fő témád. Hallgasd meg a társadat is, érdekeljen, mi történt vele, min gondolkodik. Ha találsz benne érdekes dolgot, nyugodtan dicsérd meg, ismerd el a tudását! Légy a legjobb barátja!

A tartás…

Légy büszke magadra! Húzd ki magad, nézz az emberek szemébe bátran (de persze ne erőszakosan! Az agressziót hagyd ki a tulajdonságaid közül, ha nő vagy, ésszel, bűbájjal harcolj, ne szájjal!) Sose könyörögj, és teljesen sose add ki magad. Itt újra felhívnám a figyelmet a mértékre: ne megközelíthetetlen, hanem titokzatos légy. Legalább egy titkod mindig legyen előtte, magadról az információt lassan adagold. Légy önálló, szabad akaratú ember, aki nem azért van a párjával, mert épp nincs más, hanem azért, mert vele jobb lenni, mint bárki mással.

Kapcsolatok indulásánál ne te légy a kezdeményező. Bár kivételek vannak, a férfiaknak szükségük van a vadászat érzésére. Ha nagyon tetszik neked valaki, legfeljebb provokáld, „cicázz” vele, mosolyogj, de ne irányíts. Az az ő dolga, te pedig légy türelmes. Hagyd meg neki a kezdeményezés jogát azért is, hogy hadd érezze magát nyertesnek, hisz ha téged meg tud hódítani, máris nyertes.  Ugyanakkor néha tudj gyenge is lenni, engedd, hogy megmenthessenek a férfiak. Fogadd el, ha adni akar valamit, legyen az akár bók, akár ajándék! Ne tankolj egyedül, ne csinálj férfias dolgokat: ha valami szerelési problémád adódna, kérj segítséget, persze mindezt kedvesen!

forrás: Harmonet.hu