


Információk, érdekességek
Barackos immunerősítő ital
2015. augusztus 26.
Kortyolgassuk ezt az antioxidáns hatású immunerősítő italt, valahányszor kimerültnek és erőtlennek érezzük magunkat.
4 szem sárgabarack, kimagozva
4 sárgarépa
1 őszibarack, kimagozva
1 narancs, meghámozva
néhány csepp kasvirágtinktúra
¼–½ teáskanál őrölt chaga vagy más gyógygomba vagy őrölt macagyökér, ízlés szerint
Ez a ragyogó narancsszínű gyümölcslé gazdag C-vitaminban, karotinoidokban, káliumban és magnéziumban, növeli az energiaszintet és javítja az állóképességet. Az ital élénkítő hatásához a sárgabarack vastartalma is hozzájárul, szilíciumtartalma pedig a hajat és a bőrt erősíti.
Másnaposság ellen - savanyú káposzta saláta
2015. augusztus 23.
A macskajajra nincs is jobb orvosság mint egy könnyű, kímélő saláta és persze sok-sok folyadék!
Hozzávalók: 40 dkg savanyú káposzta, római kömény, 1 fej hagyma, kis olivaolaj, 2 gerezd fokhagyma
A savanyúkáposztát többször alaposan kimosom, aztán félreteszem lecsepegtetni. Közben a hagymát apróra vágom, a fokhagymát összezúzom majd összekeverem az olajjal, sóval,borssal és római köménnyel. Ezután a lecsepegtetett káposztával alaposan összekeverem ezt a hagymás keveréket és félreteszem kicsit pihenni,hogy összeérjenek az ízek!
Nyers lenmagkenyér (gluténmentes)
2015. augusztus 20.
Ezt az alapreceptet különböző ízesítőkkel lehet kiegészíteni, pl. hagymával, aszalt paradicsommal, bazsalikommal. Az ízesítés nélküli kenyér kiváló alapja lehet a napi szendvicsünknek, mert így bármilyen fűszerezésű feltéttel fogyaszthatjuk. Ha pedig fűszeresebbre készítjük, akkor egy natúr salátával lesz finom!
Hozzávalók
40 dkg őrölt lenmag (barna, vagy sárga)
10 dkg brazil dió (más néven paradió) *
1 alma
1 teáskanál só
1 evőkanál hidegen sajtolt olaj (ez elhagyható)
kevés víz
2 evőkanál utifűmaghéj (vagy finomra őrölt lenmag)
A 90 napos diéta A NAGY ÁTVERÉS
2015. augusztus 19.
A 90 napos diéta négyféle élelmiszer egymás utáni napokon történő kizárólagos fogyasztásával, 90 napon keresztül ciklikusan váltakozik. Első nap kizárólag fehérjét, a második nap kizárólag keményítőféléket, a harmadik nap kizárólag szénhidrátot, a negyedik nap pedig kizárólag gyümölcsöt szabad fogyasztani. A gyümölcsnap után a fehérjenappal az egész kezdődik elölről…" (forrás: www.fogyas.info)
Kezdjük a NÉVVEL-ez elmond mindent, mennyi tudomány van a 90 napos diéta mögött. Ha ép ésszel belegondolsz, a 90 nap után mi fog történni? Visszatérsz régi étkezési szokásaidhoz, és ott tartasz, mint előtte. Ha elérted a saját álomalakodat-amit ezzel soha az életben nem fogsz, azt borítékolom-, akkor sem fogsz mumifikálódni, ezt tudomásul kell venned. Tehát meddig kell odafigyelned magadra? Amíg érdekel, hogy nézel ki, nem tovább…
Lépjünk tovább! TÁPANYAG ÖSSZETÉTEL- az a szó valami nagyon extravagáns dolgot jelenthetett annak, aki besorolta a napokat. Fehérje-keményítő-szénhidrát-gyümölcs nap. Nem tudom, a keményítő és a gyümölcs az külön kategória lett? A fő tápanyagok ugyanis a fehérje, szénhidrát, zsír, vitaminok, ásványi anyagok. Szuper, hogy a 90 napos diéta kitalált olyan besorolást, amit még világ nem látott!
Smoothie-val az egészségért és a karcsúságért
2015. augusztus 18.
Ha unod a multivitaminos kapszulákat és hiszel abban, hogy tested azt is meghálálja, ha kellemes ízekkel kényezteted, ideje kipróbálni egyet-kettőt a különleges smoothie receptek közül.
Fáradtság ellen, az immunrendszer erősítésére tökéletesek ezek a szemet gyönyörködtető, egyszerűen elkészíthető italok! Próbáld ki Christine Bailey Smoothie-könyvében található smoothie receptek egyikét!
Szuperételek – mik azok?
Egyszerűen megfogalmazva szuperétel minden olyan táplálék, amely az átlagosnál magasabb mennyiségű tápanyagot tartalmaz, ilyen a chaimag, a brokkoli és a fokhagyma is. A fokhagymát a népi gyógymódok receptjeiből is ismerheted, ez is jól mutatja, hogy a magas tápanyagtartalmú élelmiszerek felhasználása nem új találmány. Számos ősi kultúrában évezredek óta fogyasztják őket, és gyógyító céllal történő alkalmazásuknak is régre visszanyúló hagyománya van. A chiamagot például középamerikai kultúrákban évszázadokon keresztül fogyasztották. A „futók étkének” nevezték, és az azték harcosok vízzel elkeverve fogyasztották a harcok során. Ezek az ételek tehát nem új keletűek, valaha teljesen hétköznapinak számítottak.
További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...179180181...300