Vércsoport szerinti diéta - 0
A „0” vércsoportúak genetikai örökségének az alapja az õskori vadászó elõdök lakoma-és éhezés életmódja. Az anyagcsere-egészsége a magas arányban fenntartott izomszövet-tömegtõl és alacsony testzsírszinttõl függ. A hízás és egyéb anyagcsere betegségek (pl.cukorbetegség) kialakulása, olyan tápanyag-lektinek fogyasztásából ered, amelyek rákapcsolódva a zsírsejt-receptorokra, folyamatosan olyan jeleket adnak a szervezetnek, hogy az hagyja abba a zsírégetést és a többletkalóriákat zsír formájában tárolja. A „0” vércsoportúak különösen sebezhetõk a gabonákban és babfélékben lévõ, inzulint utánzó lektinekkel szemben.Ajánlott
- Húsok: marha, bárány, szárnyasok, nyúl, pisztráng, csuka,
- Tej/tojás: nincs ajánlott
- Olajok: lenmag-,olívaolaj
- Magok: mogyoró, dió, tökmag, mandula
- Gabonafélék: tönkölybúza- és belõle készült termékek, köles, hajdina
- Zöldségek: cékla, brokkoli, kelkáposzta, gomba, spenót, karalábé, hagyma, édesburgonya, paprika, zöldborsó, paradicsom, cukkini
- Gyümölcsök: áfonya, ananász, szilva, banán, cseresznye, meggy, citrom, dinnye
- Italok: zöldtea, ásványvíz, szódavíz, vörösbor
- Testmozgás: a „0” vércsoport, a többi vércsoportot meghaladó mértékben igényli az intenzív, élénk testmozgást
Kerülendõ (nem-vagy csak ritkán ehetõ)
- Húsok: sertés, szalonna, sonka, fürj, törpeharcsa, felvágottak
- Tej/tojás: tej(mindenféle), tojás, vaj, kecskesajt, tehéntúró, jégkrém, kefír, tejföl, joghurt
- Olajok: napraforgó-, ricinus-, szójaolaj
- Magok: gesztenye, pisztácia, mák, napraforgó, földimogyoró
- Gabonafélék: búza (minden formában), pattogatott kukorica, árpa
- Zöldségek: karfiol, kukorica, uborka, burgonya, póréhagyma
- Gyümölcsök: földiszeder, sárgadinnye, narancs, mandarin, kivi, alma, kajszibarack, szõlõ, ribiszke, mazsola, birsalma
- Italok: sör, kávé, tömény szeszes ital, szénsavas üdítõk(kóla, fanta...), fekete tea, fehér bor
- Testmozgás: Lustaság