Információk, érdekességek
Fiatalok a dohányzás ellen
2009. április 11.
A fiatalok általában kíváncsiságból próbálják ki a cigarettát és az egyéb dohánytermékeket.
Az Európai Unió „HELP – A dohányfüstmentes életért" kampánya Európa szerte arra buzdítja a fiatalokat, hogy gyõzzék meg kortársaikat arról, hogy a dohányzás már nem menõ dolog.
Alkoholba fullad az európai ifjúság?
2009. március 23.
Egyre több európai állam készül a fiatalkorúak alkoholfogyasztásának korlátozására.
gyre több európai állam készül a fiatalkorúak alkoholfogyasztásának korlátozására, illetve a szeszes italok fogyaszthatósági korhatárának emelésére, a felmérések szerint ugyanis 1999 óta csaknem tíz százalékkal nõtt a fiatalkorúak, valamint a 20 év alattiak körében a rendszeres italfogyasztás – tájékoztat a Magyar Nemzet.
Az alkohol növeli a hasnyálmirigy rák kockázatát
2009. március 10.
Növeli a hasnyálmirigy rák kockázatát a napi két pohár vagy annál több alkohol elfogyasztása egy amerikai tanulmány szerint.
Az eddigi kutatások nem tudták megerõsíteni az alkoholfogyasztás és a hasnyálmirigy rák kockázata közötti összefüggést, csupán feltételezték azt, mivel az ivást a hasnyálmirigy gyulladással és a cukorbetegséggel hozták kapcsolatba, s mindkét betegség magában rejti a hasnyálmirigy rák kialakulásának kockázatát.
Mániákusan vágyott hírnév és siker
2009. március 06.
A mániás és bipoláris zavarral élõ embereknek nagyobbak az elvárásai a sikerrel, pénzzel, hírnévvel kapcsolatban.
Sheri L. Johnson, a Kaliforniai Egyetem kutatója és munkatársai 103 embert kérdeztek ki, köztük 27, korábban mániás depresszióval diagnosztizált pácienst. Ennél, a bipoláris zavarnak is nevezett rendellenességnél az érintett emberek drámai hangulat-, energia- és munkaképességet érintõ változásokon mennek át.
Etil-karbamát: pálinkában veszélyes!
2009. március 01.
Az etil-karbamát élelmiszerekkel való bevitele kevés aggodalomra ad okot.
Az etil-karbamát fermentált élelmiszerekben (pl. kenyér, joghurt, szója szósz) és alkoholos italokban (pl. bor, sör, tömény szeszesitalok) elõforduló vegyület. A fermentáció és a tárolás
során keletkezik, fõleg a csonthéjas gyümölcsök (pl. cseresznye, szilva, mirabellszilva, sárgabarack) párlatai tartalmazzák nagyobb mennyiségben.
További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...353637...45