


Információk, érdekességek
Bűntudatot kelt a gyorséttermi étkezés
2012. február 11.
Egy online közösségi felmérés szerint sokan éreznek bűntudatot, ha gyorsétteremben ebédelnek. A lehetőséget mégis a legtöbben a kényelmi szempontokra és az elfoglaltságukra hivatkozva választják.
Nem minden egészségtelen, ami tartósított - a szárításról
2012. február 10.
Az őskori emberek számos tartósítási módszert ismertek, többek között a füstölést, szárítást. Vadászó-gyűjtögető őseink a különböző begyűjtött bogyókat szárítva könnyedén tudták tárolni. A napon szárítást számos kultúrában használták, ez az eljárás fűszernövények, bizonyos zöldségek és akár egyes halfajok esetén is alkalmazható volt.
Mi legyen a kamrában? - Gyors vacsora, tudatos vásárlás
2012. február 08.
Mai rohanó világunkban gyakran előfordulhat, hogy gyorsan kell finom ételt készítenünk, és az asztalra tennünk vendégeink vagy családunk részére, miközben nem szeretnénk háttérbe szorítani az egészséges táplálkozás szempontjait. Ehhez szeretnénk némi segítséget nyújtani.
Más mindig kövérebb - tagadjuk az elhízottságot
2012. február 02.
Egy brit felmérés szerint a túlsúlyos felnőttek jelentős része alulbecsli elhízottsága mértékét. A többség hamarabb minősít más embert túlsúlyosnak, mint saját magát.
Már napi két virsli is rizikó lehet
2012. január 29.
Svéd kutatók megállapítása szerint kapcsolat van a feldolgozott húsok, például a szalonna és a szalámik fogyasztása és a hasnyálmirigyrák kialakulásának kockázata között - közölte a BBC hírportálja.
Napi 50 grammal, nagyjából egy virslivel több feldolgozott hús rendszeres fogyasztása 19 százalékkal emelheti egy embernél a betegség megjelenésének valószínűségét, noha a hasnyálmirigyrák előfordulási aránya így is alacsony.
További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...238239240...298